Özel Hukuk Ana Bilim Dalı

Fakültemiz Özel Hukuk Bölümü bünyesinde Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku, Roma Hukuku, Milletlerarası Özel Hukuk, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ve Deniz Hukuku olmak üzere yedi Ana Bilim Dalı bulunmaktadır. Bölüm bünyesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı olarak Özel Hukuk Ana Bilim Dalı çatısı altında Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları yer almakta olup Özel Hukuk alanında lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim, araştırma-uygulama ve diğer akademik faaliyetler yürütülmektedir.

Ana Bilim Dalımız Lisansüstü Programlarına yeni kayıt olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Hem yeni kayıt olan, hem de henüz Danışman Öğretim Üyesini belirlememiş olan mevcut öğrencilerimizin "Danışman Öneri Formu" doldurarak Ana Bilim Dalı Sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir. Danışman Öneri Formunu teslim etmeyen öğrencilerin Danışman atamaları Ana Bilim Dalı tarafından yapılmaktadır. (Daha sonra tekrar danışman değiştirebilirsiniz ancak bunun için "Danışman Değişikliği Formu" doldurup imzalamanız ve Danışmanlığına geçmek istediğiniz Öğretim Üyesine imzalatarak Ana Bilim Dalı Sekreterliğine teslim etmeniz gerekir.)

Lisansüstü Programlarımızda yönetmelik gereği derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır ve dersler yüz yüze yapılmaktadır. Şehir dışında ikamet eden öğrencilerimizin bu bilgiyi göz önünde bulundurması önem arz etmektedir.

OBS otomasyon sistemi üzerinden ders kaydınızı yaparken, derslerinizi seçtikten ve ders kaydınızı kesinleştirdikten sonra ders kaydınızı danışman onayına göndermeniz gerekebilir. Ders seçiminizi kesinleştirdikten sonra ders kayıt ekranını kontrol etmeyi ve ekranda çıkabilecek uyarılara ve işaretlere dikkat etmeyi unutmayın. OBS otomasyon sistemi hata verirse başka bir tarayıcıdan ve/veya bilgisayardan giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Yeni kayıt olan Tezli Yüksek Lisans öğrencileri Güz Döneminde zorunlu dersler olan "Danışmanlık" ve "Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri" dersleriyle birlikte 30 AKTS'yi tamamlayacak şekilde seçmeli derslerden seçim yapacaktır.

Yeni kayıt olan Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri Güz Döneminde zorunlu ders olan "Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri" dersiyle birlikte 4 adet seçmeli ders seçecektir. (Toplam 5 ders 30 AKTS)

Yeni kayıt olan Doktora öğrencileri Güz Döneminde zorunlu dersler olan "Danışmanlık" ve "Sosyal Bilimlerde İleri Araştırma Yöntemleri I" dersleriyle birlikte 30 AKTS'yi tamamlayacak şekilde seçmeli derslerden seçim yapacaktır.

Derslerini seçtiğiniz Öğretim Üyeleriyle e-posta yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Web sayfamızda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

Eğitim ve Öğretim süreçlerinizle ilgili bilgiler için başvurulması gereken ilk ve en önemli kaynaklar Akdeniz Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Sosyal Bilimler Enstitüsüdür. Ana Bilim Dalları Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlıdır, yönetmelik gereği Ana Bilim Dallarının inisiyatifine bırakılan konular haricinde Ana Bilim Dallarının bir inisiyatifi bulunmamaktadır.

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim süreçleriyle ilgili yönetmelik ve yönergelere, Akademik Takvime, Eğitim Öğretim süreciniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz formlara (örn. Danışman Öneri Formu, Danışman Değişikliği Formu, Tez Öneri Formu, Dönem Projesi Öneri Formu, vb.) Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının Ders Kayıt, Kayıt Yenileme, Ders Başlangıç vb. tarihleri hakkında bilgi almak için Sosyal Bilimler Enstitüsü Web sayfası üzerinden ulaşabileceğiniz 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Akademik Takvimi inceleyebilirsiniz.

Eklenme tarihi :6.10.2022 11:22:12
Son güncelleme : 28.08.2024 12:44:54