Sağlık Hukuku Ana Bilim Dalı

Sağlık Hukuku Ana Bilim Dalı içinde İlaç Hukuku, Sağlık Çalışanlarının Disiplin ve Cezai Sorumluluğu, Sosyal Güvenlik Hukuku, Sağlık Harcamaları Hukuku, Türkiye’deki Sağlık Örgütlenmesinin Hukuki Yapısı gibi Sağlık Hukukunun temel konularında lisansüstü seviyesinde çalışmalar yapılmaktadır. Ana Bilim Dalımız bünyesinde Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri eğitim vermektedir, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarında akademik faaliyetler yürütülmektedir.

Programlarımız içerisinde başta Hukukçular olmak üzere, Tıp Fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi, ve Eczacılık Fakültesi gibi sağlık branşlarında eğitim alan kişiler de lisansüstü eğitim alma olanağına sahiptirler.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Ana Bilim Dalımız Lisansüstü Programlarına öğrenci alımı yapılmayacaktır. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Bahar aylarının sonu itibariyle Sosyal Bilimler Enstitüsü Web Sayfasını kontrol ederek duyuruları takip edebilir, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi ilan edildikten sonra Akademik Takvimde belirtilen online başvuru ve diğer süreçlere ilişkin tarih bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Eklenme tarihi :6.10.2022 11:22:33
Son güncelleme : 10.01.2024 11:13:01