2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Yemin Töreni

Etkinlik Tarihi : 11 Temmuz 2023 - 11 Temmuz 2023
Etkinlik Yeri : Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Salonu
AKDENİZLİ HUKUKÇULAR YEMİN ETTİ

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2022- 2023 eğitim öğretim yılı mezunları yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı. Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 11 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen törene Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Adnan Tabar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necla Öztürk, Antalya Baro Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuba Erke Bostan, Noter Odası Başkanı Uğur Öztuna, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

c09a6bcf-4cc2-4d5a-b9cb-04d90facf658.JPG

HUKUKÇU KİMLİĞİNİZİN YANINDA İYİ BİR İNSAN OLMAK DA ÖNEMLİ

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Necla Öztürk, “Sevgili öğrencilerim, biz sizlerin iyi birer hukukçu olması için elimizden geleni yaptık. Sizleri adil, hakkaniyetli, hukukun temel ilkelerine ve insan haklarına saygılı bireyler, hukukçular olarak yetiştirmeye çalıştık. Ancak tüm bu meziyetlerin yanında ben sizlerin “iyi bir insan” olmasını da çok önemsiyorum. Çünkü şuna yürekten inanıyorum günümüz dünyasını dayanışma ve sevgi kurtaracak. O nedenle iyi bir hukukçu olmanız yanında iyi birer insan olmanız da çok kıymetli” diye konuştu.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİMİZİN İSMİ YAŞATILACAK

Törende 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden Fakültemiz son sınıf öğrencisi Ömer Taş’ın Yüksek Onur Belgesi’ni ağabeyi Habip Taş teslim aldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende Habib Taş, “Kardeşimin mezuniyetine bu şekilde katılacağımı, onun mezuniyetinde benim sahneye çıkacağımı hiçbir zaman hayal etmezdim. Bütün niyetimiz, amacımız, beklentimiz bugün içindi. Kısmet olmadı, göremedik. Ailemin yarısından fazlasını kaybettim ama en çok Ömer acıttı içimizi. En küçüğümüzdü Ömer. Acısıyla yaşamaya çalışıyoruz. Kader deyip teselli buluyoruz. İsminin yaşatılması için Ömer Taş Hukuk Bursu adı altında 250 öğrenciye burs verme çalışmasını organize ediyoruz. Adıyaman’da da kardeşimin adına bir okul yaptırma düşüncemiz var. Fakültesi’nde de bir sınıfa isminin verileceğini öğrendim. Böyle bir şeyin olması bizleri çok memnun eder. Bu durumun gerçekleşmesinde emeği geçen Akdeniz Üniversitesi yönetimine ve Fakülte yönetimine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

2022- 2023 eğitim öğretim yılında mezun olan 290 öğrencimizin yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attığı törenimiz öğrencilerimizin geleneksel kep atma etkinliği ile son buldu.

Yemin Törenimizin gerçekleştirilmesinde fakültemize katkı ve desteklerini esirgemeyen Konyaaltı Belediyesi ve SunExpress Airlines yetkililerine teşekkür ederiz.

Mezun olan tüm öğrencilerimize meslek yaşamlarında başarılar dileriz.

HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

Eklenme tarihi :6.07.2023 10:23:24