MAZERET SINAVI BAŞVURULARI

Üniversitemiz 2020-2021 Güz yarıyılı ara sınav mazeret sınavı başvuruları 30 Kasım 2020 ve 20 Aralık 2020 tarihleri arasında http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx  linkinden yapılacaktır.

Mazeret Sınavı Uygulaması Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 30 uncu maddesinin 2 nci fıkrasının “ç) Mazeret sınavı: İlgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenden dolayı eğitim-öğretim dönemi içinde açılan ara sınavlara giremeyen veya yıl/yarıyıl sonu sınavları ile yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavlarından her ikisine birden giremeyen öğrenciler için açılan sınavdır. Ancak bu Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre ilgili yönetim kurulunca belirlenen yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavı açılmayacak dersler için yıl/yarıyıl sonu sınavına katılamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı verilir.” hükmünün “2020/2021 eğitim-öğretim yılı güz uygulanmasında öğrencilerin mazeretli olması durumunda işlem basamakları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

Öğrenci http://sinavislem.akdeniz.edu.tr/mazeretsinavi.aspx adresinden mazeret bildiren dilekçesini doldurması, mazeretini gösterir belgeyi ekine eklemesi gerekmektedir. Başvuru girişi Öğrenci numarası ve obs şifresi ile yapılacaktır.

Başvuru sonuçları ilgili kurul kararı çıktıktan sonra öğrencilere bilgilendirme e-postası ile gönderilecektir.

Yüksek adalet bilincine sahip ve toplumsal sorunlara duyarlı, entelektüel birikimi olan, akademik iddiaları yüksek, eleştirel bakışa ve uzlaşma kültürüne sahip Hukukçular yetiştirmek.

Hukukun ve Hukuk eğitiminin dünyadaki gelişimini yakından izleyen, bölgesel ve ülke düzeyinde olduğu kadar evrensel olarak da Hukukun modern toplumlardaki işlevselliğinin koşullarına dikkatli bir akademik yetkinliği hedef edinmiş, Hukuk zirvelerine ev sahipliği yapan bir Hukuk Fakültesi olmak.